Hur kommer våra liv att påverkas av 3D-print?

3D-printing. En ny teknologi som de flesta har hört talas om, även jag själv, men det var inte förrän jag satt i en föreläsning om digital marknadsföring som jag faktiskt började tänka på hur mycket 3D printing kan skapa. Efter några Google-sök och Youtube-vidoer blir jag både lite rädd för framtiden, men jag ser samtidigt hopp för framtiden.

 

Tack vare 3D-print kan man skapa proteser till kroppsdelar, man kan bygga hus, skor, kläder – vad som helst i princip, och det är just det som är grejen. 3D-printing kan ju kanske också skapa vapen, droger och mediciner. Vad kommer att hända om en privatperson kan skapa allt detta i sitt egna vardagsrum? Vad kommer att ske med det samhället vi ser och lever i, idag?

 

Jag har 100 frågor, och de flesta svaren, de kommer nog med tiden.

Written by

2 comments / Add your comment below

  1. Det kan nog vara lättare att forma den visuella delen av ens «drömliv» i framtiden. Det materiella som jag idag drömmer om att köpa blir kanske lättare att få tillgång till om jag själv kan skapa det? Det är självklart en dröm som lockar, men lycka kommer inte bara från materiella saker och det ska bli intressant att se vad som kommer att hända med samhället när konsumtionen av föremål och produkter sänks.

   Worst case: En tanke som slog mig i föreläsningen var: tänk om vem som helst kunde skapa vapen i vardagsrummet och med en 3D-printer. Hur (mer) kaotisk kommer världen att bli då? Eller kommer den bli mer säker att leva i?
   Jag vill gärna vara optimistisk.

   Best case: Behoven är stora för mediciner, mat, boenden i många delar av världen – tänk då vad en 3D-printer kan rädda liv på ett mer effektivt sätt än idag, och förhoppningsvis också mer förmånligt.

Legg igjen en kommentar