Livet präglas av digitala lösningar

Min väckarklocka är digital. Det första jag gör varje dag är att vakna tack vare ett digitalt objekt. Det är januari och solen skiner men för att kunna veta hur vädret är kollar jag in Yr.no-appen för att se hur många grader det är ute och det visar sig att det är kallt ute, -5 grader.

 

En timma har gått sedan jag vaknade och det är dags att åka till skolan för att gå på en föreläsning om digital marknadsföring.

När går trikken? Kollar Ruter-appen.

Vilket klassrum ska vi vara i dag? Kollar kalendern i min iPhone.

En kontrollant är på trikken och vill se min biljett. Öppnar Ruter-appen och visar min biljett.

Jag ska möta en kompis innan föreläsningen för att köpa en kaffe. Skriver i Messenger för att se var han är och vilken tid han kommer till skolan.

 

I klassrummet sitter vi och lyssnar till våra fantastiska föreläsare. Samtidigt sitter jag och tre andra vid våra datorer och skriver i ett och samma Google-dokument. Vi noterar vad föreläsaren säger, skriver av en mening från PowerPointen och delar våra kunskaper till varandra. I detta digitala under (Google Documents alltså), är vi fyra stycken hjärnor som skriver i samma dokument – och det är alltid någon som har noterat något som de andra inte hann. Sharing is caring.

 

I pausen har jag en diskussion med en klasskompis om något som egentligen inte är så intressant men vi är oense. För att lösa diskussionen och se vem som har rätt tar jag fram telefonen och Googlar fram svaret. Jag hade fel.

 

Efter föreläsningen är det dags att läsa pensum, skriva lite på eksamen som vi har fått och försöka få till ett blogginlägg. Läser boken digitalt, skriver på datorn och hittar inspiration till blogginlägget på internet.

Några timmar senare är det dags att åka hem för att laga mat men jag måste handla först. Kollar kontot på Nordeas app för att se vad jag har pengar till.

Vad ska jag äta? Googlar fram ett recept.

 

Detta är en liten del av en vanlig dag i mitt liv.

Dagens moderna samhälle är i stora delar byggt upp på digitala lösningar och det är mitt liv också präglat av.

Written by

Legg igjen en kommentar